En guide til at fange aborre

Hvor finder man Aborre i Australien?

Australske aborrer er unikke for floderne, bækkene og flodmundingerne på østkysten, bruger meget af deres liv i ferskvands og bevæger sig kun til saltvandsstrømme til gydning. De spænder fra omkring Mary-floden i sydøst-Queensland ned til Gippsland Lakes-systemet i Victoria og kan overleve til højder på 600m eller derover.

I dagtimerne bruger aborrer meget af deres tid med, at holde sig omkring nedsænkede faldne træer og i beskyttede områder skabt af stenstrukturer eller overhængende banker og vegetation. I svage lysperioder er de mere tilbøjelige til, at vove sig ud af deres skjul og jage efter mad. På varme nætter, når terrestrisk insektaktivitet er høj, kan aborre ofte være vidne til aggressiv fodring i helt åbent vand.

De varmere sommermåneder er, når aborre er mest aktive. Foråret er ofte prime time, da fiskene er meget aktive og sultne efter rejser og gydning. Pludselige ændringer i vandtemperaturer og / eller barometrisk tryk kan medføre afbrydelse af aborreaktivitet.

Selvom aborrer kan tages fra bredden af ​​floder og åer, tilbyder små vandfartøjer som kanoer større tilgængelighed til de bedre områder. Mange gode aborre-vande er flankeret af tung vegetation, hvilket begrænser adgang til fods.

I dagslyset bør lokkemad forelægges så tæt som muligt på den potentielle fiskeholdningsstruktur. Denne struktur kan variere mellem overhængende banker til ukrudts og neddykket og halvt nedsænket “snags”. De fleste lystfiskere fisker tidligt og sent på dagen. Hvis ikke de får resultater, foretages der derefter en ændring til minnows, spinnerbaits eller bløde plastpræsentationer.

Hvis der fiskes om natten, er det ikke så vigtigt at arbejdes med lokkemad så tæt på strukturen. I løbet af aftenen samles aborre ofte på lederne i åer og floder og kan findes i fri svømning i åbne områder af dæmninger og floder. Sonic lokker eller overflade lokker, der forårsager masser af vandforstyrrelser er begunstigede nat lokker.

Vil du være mere effektiv når du fanger fisk? Så kig på en fiske sonar eller en fish finder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.